<< Onderwijs is samenwerken >>
Sia van Schie, Externe Dienstverlening

Kennisbank

Methodiek 'Kleur geven aan emoties' ontwikkeld door SSOE en Happybots

De inzet van een robotje ter ondersteuning van de communicatie over gevoel van de leerling met de leerkracht


Ehler-Danos Syndroom (EDS)

“Nou, van Daan is net de diagnose bekend. Hij blijkt EDS te hebben met hypermobiliteit. Ik mag hem niet te veel laten lopen, want dat is te vermoeiend en te pijnlijk voor hem. Vraag ik in de klas “wie wil de lamp even uitdoen?” En….. Daan staat al bij de lichtknop, helemaal door de klas gesprint. Hoe kan ik hem nu minder laten bewegen, als hij zelf al zo wil bewegen. Pff, ik vind het wel een dingetje.”


Sensonate, alles wat je wilt weten over prikkelverwerking op een plek direct doorzoekbaar

Informatie en inspiratie voor een beter leven via een optimale prikkelbalans voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten


Ziek.... en toch onderwijs

Voor leerlingen die ziek zijn, is het belangrijk dat het gewone leven zoveel mogelijk door gaat. Onderwijs hoort daar bij.


SOLK: weer terug naar school; een stap naar herstel!


Als je kind niet zelf kan beslissen bij een medische vraagstukken

De meeste ouders van een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking komen meer dan eens voor een medische beslissing te staan ten behoeve van hun kind. Wat kan en mag je als ouder/verzorger?


Ook met autisme genieten van attractieparken en musea met de Autipas

De vakantie komt eraan, tijd om gezellig eropuit te gaan met het gezin. Toch is dat niet voor alle gezinnen en personen met autisme vanzelfsprekend


Praat mét leerlingen, niet alleen over leerlingen

Hoe kom je achter de ondersteuningsbehoefte van een leerling? Je kunt praten met elkaar en met ouders, dossiers lezen en observeren. Maar soms vergeten we dat de belangrijkste bron van informatie de leerling zelf is.


Rekendoelen ZML-leerlingen

Dit betreft een leerlijn voor leerlingen in het SBO of regulier onderwijs die een eigen leerlijn nodig hebben.