Boekjes: Renske met Wielen

Ken jij Renske al?

Renske is de hoofdpersoon in de kinderboekjes Renske met Wielen. Deze boekjes zijn geschreven door Wendy Legierse. 

Waar gaat het boekje over?

Renske is een meisje van acht jaar die door een ongeluk in een rolstoel terecht komt. Door de verhaallijn laten de boekjes zien dat iemand in een rolstoen niet eng of vreemd is, dat je hele leuke vriendschappen met iemand kan hebben in een rolstoen en dat je samen nog heel veel avonturen kan beleven. Verhalen die de eerste kindervragen beantwoorden.  

 

Hoe is het boekje ontstaan?

De schrijfster Wendy is zelf rolstoelgebonden en heeft met haar eerste kinderboek in de regio diverse basisscholen bezocht. Ze leest dan een paar fragmenten voor. Daarna mogen de kinderen van alles aan haar vragen. Al die vragen hebben haar gemotiveerd om een tweede deel van het boekje te schrijven. In de voorbereiding van dit tweede deel heeft zij gesproken met Ruud Doorakkers, ambulant begeleider bij SSOE. Door de gesprekken met Ruud krijgt Wendy een zo reëel mogelijk beeld over leerlingen met een beperking in het regulier onderwijs. Waar krijgen deze leerlingen allemaal mee te maken?  

Op 19 december 2015 is het tweede deel van het boek gelanceerd. Het boek heet: Anders = Prima!

De boekjes Renske met Wielen zijn te bestellen via www.renskemetwielen.info en kosten € 14,95 per stuk. Met de aanschaf van een boekje steunt u een goed doel. Per verkocht boek doneert Wendy aan de Esther Vergeer Foundation. Dit boekje mag niet ontbreken op de basisschool, maar is zeker ook leuk om thuis te lezen. 

Wilt u meer informatie over de voorleessessies van Wendy op scholen, kijk dan eens op de site van Wendy of stuur een mail naar renskemetwielen@gmail.com