<< Het belangrijkste in communicatie is horen wat er niet gezegd wordt >>
Peter Verberne, externe dienstverlening

Nieuwe webinars Terug naar alle artikelen

NAH (niet aangeboren hersenletsel) 

Inhoud webinar:

Als leraar vraag je je af wat NAH precies inhoudt en wat de gevolgen zijn. Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je een leerling met NAH het beste begeleiden en ondersteunen? Tijdens dit webinar krijg je achtergrondinformatie over NAH en handelingsadviezen voor op school. 

18 mei van 15.30 tot 17.00 uur. Kosten deelname 10 euro. Klik hier om je aan te melden.

DCD (Developmental Coordination Disorder)

Inhoud webinar:

Wat is DCD en wat zijn de gevolgen voor de leerling? Wat zijn de gevolgen voor jouw handelen als leraar? Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je deze leerlingen het best begeleiden en ondersteunen? Tijdens dit webinar krijg je achtergrondinformatie over DCD en handelingsadviezen voor op school. Bovendien gaan we een aantal oefeningen doen zodat je het zelf kunt ervaren. 

25 mei van 15.30 tot 17.00 uur. Kosten deelname 10 euro. Klik hier om je aan te melden.

Vooraankondiging: Kwetsbaarheid en kracht van rouwende jongeren

Inhoud webinar:

We staan stil bij verschillende vormen van verlies en kijken naar wat rouw is. Hoe kunnen we rouw bij kinderen/jongeren (h)erkennen? Je krijgt een aantal handreikingen voor wat jij als professional kan doen om hem/haar te ondersteunen in deze periode van rouw.

Dit webinar wordt naar verwachting in juni gegeven. Zodra de datum bekend is, wordt deze op onze website geplaatst, via social media gedeeld en vermeld in onze volgende nieuwsbrief.