<< Wij denken in kleine stapjes. >>
Inge de Rooij, externe dienstverlening

Nieuw! Numicon Brede Basis inclusief Nederlandstalige handleiding Terug naar alle artikelen

Numicon Brede Basis is een op onderzoek gebaseerde methode met een programma bestaand uit multi-sensorische leeractiviteiten. Bij deze methode wordt er naar gestreefd het begrip en plezier van kinderen in de rekenwiskunde te faciliteren. Dit gebeurt door gebruik te maken van gestructureerd beeld dat aansluit bij het sterke gevoel dat kinderen hebben voor patronen. Gestructureerde beelden geven duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Numicon houdt rekening met de complexiteit van abstracte getallen en stimuleert het zelfvertrouwen. Door de combinatie van rekenwiskundig communiceren (handelen, verbeelden en praten), het onderzoeken van relaties en door generalisaties, krijgen kinderen ondersteuning om hun ervaringen te structureren. Dit is een belangrijke vaardigheid voor zowel de rekenwiskundige als de algemene ontwikkeling van de leerling.

Met de Numiconmethode streven we ernaar leerkrachten te ondersteunen in hun vakinhoudelijke kennis en pedagogiek door het bieden van lesmaterialen, professionele ontwikkeling en ondersteuning. Hierdoor kunnen leerkrachten meer kennis ontwikkelen over hoe zij alle leerlingen in die belangrijkste eerste fasen van hun rekenwiskundige reis kunnen stimuleren.

Numicon Brede Basis bevat:

  • Een handleiding met deskundig advies over het opzetten, plannen en observeren en met de rekenwiskundige basisbegrippen die kinderen tegenkomen.
  • Een samenhangende opeenvolging van activiteitenseries, zodat ieder kind een stevige basis voor rekenwiskunde opbouwt. Dit wordt ondersteund door een middellange en langetermijnplanning.
  • Een uitgebreide verzameling gestructureerde activiteiten en creatieve ideeën die het spelenderwijs leren in iedere omgeving ondersteunen.
  • Observatiepunten om de ontwikkeling van het rekenwiskundig begrip bij kinderen te kunnen evalueren.
  • Kopieerbladen ter ondersteuning van de activiteiten.

Numicon Brede Basis geeft kinderen in de onderbouw de mogelijkheid om in stapjes toe te werken naar een goed fundament voor rekenen. Professionele ondersteuning wordt het komende schooljaar weer aangeboden door middel van trainingen en coaching. Voor de nieuwe handleiding Numicon Brede Basis bieden we een praktische training waarmee je direct aan de slag kunt in je groep. De trainingen vinden in Helmond en Zwolle plaats. We bieden ook (Incompany) trainingen op locatie aan.

Numicontrainingen de komende periode:

Aanmelden en meer informatie over de afzonderlijke trainingen is te vinden op www.numicon.nl.

Ook incompany mogelijk

Steeds meer teams kiezen voor een Incompany training, zowel in het basisonderwijs, sbo als so. De training wordt dan op locatie gegeven. Het grote voordeel van deze keuze is dat het hele team meegenomen wordt in het werken met Numicon.