<< Samen met onderwijspartners het pad van de leerling bewandelen >>
Agnes van Doesburg, externe dienstverlening

Onderhoud op allerlei manieren contact met school Terug naar alle artikelen

Voorbeelden van Mytylschool Eindhoven

Sebastiaan Marechal, directeur van Mytylschool Eindhoven, vertelt hoe zij binnen de school omgaan met de situatie.

'Ook voor onze school zag maandag 16 maart 2020 er ineens heel anders uit dan andere maandagen van een schoolweek; een lege school, geen leerlingen. Maar ook: docenten en assistenten die met de meest uiteenlopende ideeën op school kwamen om snel onderwijs op afstand te realiseren. In een dag tijd hebben we talloze manieren uitgewerkt om onze leerlingen te bereiken.

Toen bleek dat vele digitale online tools overbelast waren, maakten veel medewerkers pakketjes met lesstof waarmee de leerlingen thuis zelfstandig aan de slag konden.  Dit wordt nu aangevuld met filmpjes met instructies, de intussen wel benaderbare online tools en de mogelijkheid om bijvoorbeeld via social media of mail de eigen leerkracht om meer uitleg te vragen of werk in te leveren.

Mooi is ook te zien dat apps als Facetime ingezet worden om "live" lessen te verzorgen. Leerlingen zitten zo in een virtueel klaslokaal en krijgen toch "samen" les. Waar nodig kunnen we individueel ondersteuning bieden, zoals door een leerling online aan een onderwijsassistente te koppelen voor wat extra begeleiding. Het onderwijs op afstand loopt én het loopt prima. Er wordt volop gewerkt met bekende en onbekende vormen van onderwijs op afstand.  In de toekomst blijven we daar uiteraard ons voordeel mee doen.'