<< Het belangrijkste in communicatie is horen wat er niet gezegd wordt >>
Peter Verberne, externe dienstverlening

Hoogbegaafde leerlingen mogen ook falen! Terug naar alle artikelen

“Mijn leerling komt niet tot werken, hoort of ziet alles wat om zich heen gebeurt, is bang om te falen of vindt geen aansluiting met andere leerlingen uit de klas”. Dit zijn uitspraken die we vaker van leerkrachten horen die hoogbegaafde kinderen in de klas hebben.

SSOE biedt ook expertise op het gebied van hoogbegaafdheid en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze specialisten kunnen u of uw leerling ondersteunen met vragen op het gebied van faalangst, psycho-educatie, samenwerking, overgang van PO naar VO, executieve functies, mindset en/of hooggevoeligheid.

Heb je één of meer leerlingen in de klas of op school die hoogbegaafd zijn en vastlopen omdat ze zich ‘anders’ of eenzaam voelen, onderpresteren, moeilijk kunnen samenwerken en daardoor op verschillende punten falen? Zie je dat de leerlingen worstelen hoe daarmee om te gaan, omdat falen vaak als zwakte wordt gezien? Wij kunnen je adviseren en/of ondersteuning bieden. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden of kijk op onze website. Op weg naar hoogbegaafd en gelukkig!