<< Samen met onderwijspartners het pad van de leerling bewandelen >>
Agnes van Doesburg, externe dienstverlening

Eerste exemplaar Nederlandstalige handleiding 'Numicon Brede Basis' uitgereikt Terug naar alle artikelen

Nieuw in Nederland en België; Nederlandstalige handleiding ‘Numicon Brede Basis’

Directeur basisschool ’t Busseltje in Eersel neemt het eerste exemplaar in ontvangst

Numicon is een uniek rekenprogramma dat kinderen van 3 tot 6 jaar spelenderwijs meeneemt naar het leren rekenen. Oxford University Press® heeft aan Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra (SSOE) de licentie verleend voor het uitgeven van de Nederlandstalige handleiding ‘Numicon Brede Basis’. Met deze handleiding kunnen leerkrachten een stevig fundament leggen voor een goede rekenwiskundige ontwikkeling bij jonge kinderen in zowel basis- als speciaal onderwijs. 

Deze week is het eerste exemplaar officieel uitgereikt in groep 1 en 2 van basisschool ’t Busseltje in Eersel aan directeur Sanne Roumen. Sanne: ‘We werken nu drie jaar met de methode Numicon. De methode is laagdrempelig en geeft aan wat onze leerlingen in de onderbouw nodig hebben om te komen tot een goede rekenwiskundige ontwikkeling. Ons team is daarom erg gelukkig met de vertaling, zodat we nóg meer uit onze rekenlessen kunnen halen. Wij zien de bijzondere mogelijkheden die deze methode Numicon biedt.’ 

De handleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin de rekenwiskundige basisbegrippen worden beschreven waar kinderen in de onderbouw aan werken. Ook wordt uitgebreid beschreven hoe de methodiek in de lessen ingepast kan worden.  

Het logistieke gedeelte van de webshop, het inpakken en verzenden van de handleiding en Numiconmaterialen, wordt verzorgd door leerlingen met een beperking tijdens hun interne stage op school. 

De Nederlandstalige handleiding en de Numiconmaterialen zijn te bestellen via webshop.ssoe.nl