<< Samen maken we onderwijs passend voor iedereen >>
Theo Franx, externe dienstverlening

Nieuw! Workshop sensorische informatieverwerking Terug naar alle artikelen

Inhoud

In het onderwijs is steeds meer aandacht voor leerlingen met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking. Denk aan leerlingen die last hebben van omgevingsgeluiden en werken met een geluidsdemper of leerlingen die niet stil kunnen zitten of continu afgeleid zijn en daarom op een wiebelkussen zitten. Het is belangrijk om hier als leerkracht of intern begeleider gerichte, onderbouwde keuzes in te maken. Wanneer geef je bijvoorbeeld een kind wel of juist niet een tangle? En wat is het doel daarvan?

Tijdens deze workshop ga je met je collega’s actief aan de slag met het onderwerp ‘sensorische informatieverwerking’. Je leert welke basisbegrippen hierbij horen, hoe de sensorische informatieverwerking in kaart gebracht kan worden en wat dit betekent voor je handelen in de klas. Het is een actieve bijeenkomst waarbij zelf doen en ervaren een belangrijke plaats innemen. 

Doelgroep

De workshop is gericht op iedereen die werkt met leerlingen in het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs of voortgezet speciaal onderwijs. Denk aan leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, onderwijsassistenten. Ook is het mogelijk dat ouders aansluiten. 

Aantal deelnemers

Maximaal 24

Tijdsduur

4 uur (richtlijn, maatwerk is mogelijk)

Kosten

Op basis van offerte

Trainers

De workshop wordt verzorgd door medewerkers van de Externe Dienstverlening van SSOE. 

Meer informatie

Indien u interesse heeft in deze workshop of meer informatie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op via het digitaal loket