<< Wij denken in kleine stapjes. >>
Inge de Rooij, externe dienstverlening

Bewegen .... maar dan anders

Voor kinderen en jongeren met een beperking is bewegen en sport geen vanzelfsprekendheid. Terwijl het juist voor hen zo belangrijk is. Het is een goede manier om bewegingservaring op te doen, motoriek te oefenen, verschillende zintuigen te gebruiken en de gezondheid te stimuleren.

Maar hoe geef je nou bewegingsonderwijs aan leerlingen met een motorische beperking? Welke aanpassingen zijn mogelijk en hoe organiseer je al dit soort zaken in je gymles? Ervaar het tijdens onze workshop: Bewegen …… maar dan anders.

Voor wie?

Voor iedere onderwijsprofessional in het primair en voortgezet onderwijs die bewegingsonderwijs geeft aan leerlingen met een motorische beperking.

Doel

Je krijgt inzicht in de ervarings- en belevingswereld van kinderen en jongeren met een motorische beperking. Je krijgt tips en adviezen over hoe je je lessen passend kunt maken zodat ook deze leerlingen een fijne gymles hebben en ze optimaal uitgedaagd worden. 

Opzet

De workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

In het theoretische deel wordt er voorlichting gegeven over het centraal zenuwstelsel en ziektebeelden. Je krijgt uitleg over onze observaties en je gaat aan de hand van een film aan de slag met opdrachten. 

Tijdens het praktische deel ga je actief aan de slag met het aanpassen van spel- en behendigheidsactiviteiten zoals klimmen en klauteren met 1 arm en balanceren met een prothese. Ook maakt je kennis met bewegen in de rolstoel.

Je gaat samen met ons op zoek naar alternatieven en mogelijkheden tot differentiatie voor wat betreft materiaal, organisatie, regels en inhoud. 

Cursusinformatie

De cursus wordt in principe op de woensdagmiddag gegeven op de Mytylschool in Eindhoven.  

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bel ons via 088- 214 01 00 of mail naar: info@externedienstverlening.nl